Jag har alltid varit fascinerad av hur påverkad jag blir av musik. En låt kan få mig att gråta, en annan kan få mig att känna mig lugn. Det är något med musik som väcker känslor. För ett tag sedan pratade jag med en kompis som är anställd genom bemanning socionomer. Hans jobb är att hjälpa unga människor komma ut ur problematiska situationer. De kanske har en trasslig tillvaro hemma, eller problem med alkohol och droger. Han berättade att det finns massor med forskning som tyder på att musik verkar avstressande för människan, och att han använder musik som ett verktyg i sitt jobb med de här ungdomarna. Och han har faktiskt sett vilka positiva resultat det ger! Jag blev så himla glad för att han ser det på det sättet och väljer att använda musik som arbetsmetod för att hjälpa de som har det svårt. Musik är som medicin!

Musik kan hjälpa en med problem

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *