”Working nine to five”… ni känner igen låttexten? I Sverige är det ju dessutom 8 – 17 som vanligtvis gäller för en heltidsarbetare. Jag har börjat fundera på om det där med 40 timmars arbetsvecka är så sunt egentligen. Det finns kanske något annat jag skulle jobba med. Jag har läst grundkursen i sociologi och det var grymt intressant så jag har börjat fundera på att läsa till socionom. Surfade runt lite och såg att det fanns rätt gott om lediga jobb socionom. En annan tanke som dök upp var möjligheten att kunna kombinera musikintresset och jobbet. Jag tror att man skulle kunna använda musik, färger, pyssel, hantverk i mycket större omfattning än vad man gör för att få människor, som av olika anledningar hamnat lite av banan, tillbaka till ett fungerande liv igen. Jag anser att kreativitet i olika former, musik och att få jobba med händerna är det bästa komplementet som finns till mer klassisk terapi. Hela kroppen hänger ihop. Får nog ta mig i kragen och undersöka det där med karriärbyte ordentligt.

cc

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *